Mjuk pepparkaka

Publicerat: 2012-12-04
Klockan: 23:59:16

Mjuk pepparkaka

2 långa formar

 

 

 

Ingredienser

 

4 ägg

0,5 dl socker

2 tsk bikarbonat/bakpulver

2 tsk ingefära

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

0,6 dl vetemjöl

3 dl gräddfil

Smör & skorpmjöl till formarna

 

 

Gör så här…

 

- Värm ugnen till 175 C.

 

- Vispa äggen med sockret poröst. Häll inte i allt socker nu, utan spara en dl till senare. Smeten blir lätt för söt annars så använd den sista mängden socker senare och smaka av. Blanda sedan bikarbonatet/bakpulvret, kryddorna och mjölet i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör ner gräddfilen. Om smeten känns för tunn, tillsätt mer mjöl. Den ska ha en ganska krämig konsistens.

 

- Smörj och bröa formarna. Häll smeten så att det är omkring 1½-2 liter i vardera form och grädda i ugnen längst ner i ugnen i omkring 45 minuter. Använd en sticka för att se om den är färdig, stickan ska vara torr när den kommer upp.

 

- Låt kakorna svalna i formarna i omkring fem minuter. Vänd dem upp och ner på ett galler och låt svalna helt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0