Mjuk pepparkaka
Klockan: 23:59:16
Mjuk pepparkaka
2 långa formar

Ingredienser
4 ägg
0,5 dl socker
2 tsk bikarbonat/bakpulver
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
0,6 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
Smör & skorpmjöl till formarna
Gör så här…
- Värm ugnen till 175 C.
- Vispa äggen med sockret poröst. Häll inte i allt socker nu, utan spara en dl till senare. Smeten blir lätt för söt annars så använd den sista mängden socker senare och smaka av. Blanda sedan bikarbonatet/bakpulvret, kryddorna och mjölet i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör ner gräddfilen. Om smeten känns för tunn, tillsätt mer mjöl. Den ska ha en ganska krämig konsistens.
- Smörj och bröa formarna. Häll smeten så att det är omkring 1½-2 liter i vardera form och grädda i ugnen längst ner i ugnen i omkring 45 minuter. Använd en sticka för att se om den är färdig, stickan ska vara torr när den kommer upp.
- Låt kakorna svalna i formarna i omkring fem minuter. Vänd dem upp och ner på ett galler och låt svalna helt.