Mjuk pepparkaka

Publicerat: 2012-12-04
Klockan: 23:59:16

Mjuk pepparkaka

2 långa formar

 

 

 

Ingredienser

 

4 ägg

0,5 dl socker

2 tsk bikarbonat/bakpulver

2 tsk ingefära

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

0,6 dl vetemjöl

3 dl gräddfil

Smör & skorpmjöl till formarna

 

 

Gör så här…

 

- Värm ugnen till 175 C.

 

- Vispa äggen med sockret poröst. Häll inte i allt socker nu, utan spara en dl till senare. Smeten blir lätt för söt annars så använd den sista mängden socker senare och smaka av. Blanda sedan bikarbonatet/bakpulvret, kryddorna och mjölet i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör ner gräddfilen. Om smeten känns för tunn, tillsätt mer mjöl. Den ska ha en ganska krämig konsistens.

 

- Smörj och bröa formarna. Häll smeten så att det är omkring 1½-2 liter i vardera form och grädda i ugnen längst ner i ugnen i omkring 45 minuter. Använd en sticka för att se om den är färdig, stickan ska vara torr när den kommer upp.

 

- Låt kakorna svalna i formarna i omkring fem minuter. Vänd dem upp och ner på ett galler och låt svalna helt.

 


Cambozolagratinerad kassler

Publicerat: 2012-12-04
Klockan: 23:37:06

Cambozolagratinerad kassler

~6 pers.

 

 

Ingredienser

 

4-500g kassler

3 dl grädde

1 dl mjölk

Maizena redning för ljus sås, ~4 dl sås

200g cambozola (ost)

Salami

1 röd paprika

1 liten riven ost

Salt & peppar

 

 

Gör så här…

 

- Koka upp grädde och mjölk i en stekpanna med salt och peppar. Gör maizena redningen i en kastrull vid sidan om efter förpackningens instruktioner. Man kan göra en egen redning om man känner för det. Blanda såserna med varandra. Skär sedan av kanterna på cambozolan och klicka ner den i såsen.

 

- Skär paprikan i ringar, följt av kasslern i lagom tunna skivor. Lägg kasslern i en form, varvat med salami och paprika. Den del av paprikan som blir över kan hackas och spridas ut på måfå i formen.

 

- Häll över såsen i formen och strö den rivna osten över. Grädda i ugnen på 225 C i omkring 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör.


Taco pastasallad

Publicerat: 2012-12-04
Klockan: 23:16:00

Taco pastasallad

~6 pers.

  

 

Ingredienser

 

500g pasta av eget val

4-500g kassler

1 påse taco kryddmix

1 stor burk majs

1 purjolök

3 paprikor av eget val

5 dl creme fraiche

4-5 dl majonäs

3 dl sweet chilisås

Grillkrydda

Sallt & peppar

Nachochips

Romansallad (om man vill)

 

 

Gör så här…

 

- Börja med att koka upp pastan så att den har tid att svalna innan servering. Undertiden tärnar du paprikorna och kasslern i den storlek du tycker passar bäst. Låt majsen rinna av och blanda med resterande grönsaker. Hacka purjolöken efter eget tycke.

 

- Blanda creme fraiche, majonäs, kryddmixen och chilisåsen i en stor skål. Tillsätt andra kryddor efter egen smak, smaka av så det blir rätt. Vänd sedan i grönsakerna, pastan och kasslern.

 

- Servera med nachochips och eventuell sallad vid sidan om.

 



RSS 2.0