Kycklinggryta

Publicerat: 2012-07-12
Klockan: 23:06:00

Kycklinggryta

4 port., ~1h 30 min.

 

 

 

Ingredienser

Kycklingfiléer

1 gul lök

5 dl matlagningsgrädde

3 msk tomatpuré

Majsmjöl

Vatten

Olja

Kycklingbuljong

Gurkmeja

Cayennepeppar

Curry

Salt

Vitpeppar

Spiskummin

Salladslök (för dekoration)

 

 

 

Gör så här…

 

1. Hacka löken och fräs den i olja i en gryta. Det går även att riva löken om man vill slippa lökbitarna. Man kan även lägga till andra lökar så som rödlök, sharlottenlökar, etc. ifall det är något som faller en i smaken. Själv anser jag att helt vanlig gul lök fungerar bäst.

 

2. Tillsätt majsmjölet. Hur mycket beror på hur tjock du vill att grytan ska bli. Känner du dig osäker så bör du börja med ett tunt lager mjöl. Fortsätt sedan följa receptet. Känner du att grytan fortfarande är för tunn efter att du hällt i grädden är det bara att tillsätta små mängder mjöl tills du är tillfredsställd med konsistensen. Se dock upp för mjölklumpar!

 

3. Stycka kycklingen i mindre bitar. Fräs dem i oljan och löken tills de får en mild stekyta. Häll därefter i tillräckligt med vatten för att nästan täcka över kycklingen och lägg i buljongen. Låt koka i 45 minuter.

 

4. Tillsätt kryddorna efter smak tillsammans med tomatpurén och låt småputtra ett tag till för att kryddorna ska sjunka in i kycklingen ordentligt. Häll därefter i matlagningsgrädden. Låt puttra några minuter till och servera sedan med lite salladslök ovanpå. Själv höll jag mig till enbart stjälkarna, men hela löken passar finfint.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0