Morotskaka

Publicerat: 2012-07-05
Klockan: 22:19:00

Morotskaka

 

 

 

Ingredienser
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
125 g smör/margarin
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
4 dl fint riven morot
Florsocker
Smör och ströbröd till formen



Gör så här…

1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj in formen med smör och bröa med ströbröd.

 

 


2. Blanda rumsvarmt smör och socker pösigt. Det måste vara rumsvarmt, fast smör. Flytande fungerar inte alls lika bra. Rör ner äggen ett i taget och blanda tills du får en slät smet.

 

 


3. Blanda mjölet med bakpulvret och kryddorna i en separat bunke. Rör sedan ner blandningen i smeten och tillsätt de rivna morötterna. Blanda noggrant och häll sedan ner allt i formen.

 

 


4. Ställ in formen längst ner i ugnen och låt grädda i omkring 60 minuter. Håll ett öga på kakan undertiden då den snabbt går från ”nästan färdig” till ”nästan bränd”. Använd gärna en sticka för att testa om den är färdig. Är stickan torr när du drar ut den är kakan klar.

 

 


5. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna i omkring tio minuter innan du försöker lossna kakan från formen. Strö sedan florsocker i generösa mängder över kakan och låt svalna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0