Rigatoni med skinka, tomat & chilisås
Klockan: 21:50:00
Rigatoni med skinka, tomat & chilisås
4 port., 60-70 min.
Ingredienser
1 msk olivolja
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
150 g skinka, tärnad
2 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili, utkärnad och finhackad
2 burkar (800 g) krossade tomater
Salt och peppar
450 g rigatoni eller penne
2 msk hackad färsk slätbladig persilja
6 msk nyriven parmesanost
Gör så här...
1. Häll olivoljan och 1 matsked smör i en stor kastrull på medel till låg värme. Lägg i löken och stek den mjuk och guldgul, ca 10 minuter.
2. Lägg i skinkan och bryn den lätt, ca 5 minuter. Rör ner vitlök, chili och tomater. Krydda med lite salt och peppar.
3. Koka upp och sjud sedan såsen på medel till låg värme i 30-40 minuter tills den tjocknar. Om den fortfarande är rinnig kan man ställa av kastrullen från plattan i några minuter så den svalnar.
4. Koka pastan al dente* i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av och lägg över den i en varm form. 5.Häll såsen över pastan. Blanda i persilja, parmesanost och resten av smöret. Blanda väl och servera omedelbart.
* Al dente innebär att man kokar pastan tills där är ett litet tuggmotstånd. Men inte så pass kort tid så att pastan fortfarande är hård.